Пиріг з яблуками та сметанною заливкою солодка випічка духовка 9 Березня, 2019 100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов) Cook: 1 hr 30 mins Yields: 8-10 порцій Ingredients ДЛЯ ТІСТА: Борошно - 250 г Сметана - 100 г Масло вершкове - 125 г Лимон - 1 ч. ложка соку ДЛЯ НАЧИНКИ: Сметана - 400 г Цукор - 200 г Яйця - 1 шт. Борошно - 3 ст. ложки Яблука твердих сортів - 3 шт. Лимон - 0,5 шт. (сік) Directions 1Змішати просіяне борошно з нарізаним кубиками маслом. Розтерти все в дрібну крихту. 2З'єднати лимонний сік і сметану, додати до борошняної крихти та замісити тісто. 3Сформувати з тіста кулю. Загорнути її у плівку та помістити в холодильник на 30 хвилин. 4Змішати цукор, сметану, яйце та борошно. Збити суміш вінчиком до розчинення цукру. 5Очистити яблука від шкірки, видалити серцевину, нарізати тонкими дольками. Скропити лимонним соком, щоб не потемнішали. 6Розкачати тісто, викласти у форму так, щоб вийшли бортики. Викласти зверху яблука. Залити сметаною. 7Випікати в розігрітій до 180°С духовці 45‑50 хвилин. 8Перед подачею остудити. 00:00