1Почистити хороші яблука та порізати їх на тонкі дольки.
2Деко з глини або емальоване гарненько намастити вершковим маслом і посипати цукровою пудрою, покласти шар яблук, знову посипати цукровою пудрою, потім другий шар яблук. Накрити яблука тонким шаром пісочного тіста, проколоти його виделкою в декількох місцях, трохи змочити.
3Запікати в духовці, відрегулювати жар зверху і знизу. Скоринка готова, якщо при натисканні на тісто виделкою сік з яблук виходить назовні. Повторити цю операцію кілька разів, щоб тісто було добре змочене яблучним соком.
4Перевернути торт на блюдо такого ж розміру, що і деко, так, щоб яблука були зверху, а корочка знизу.
5Подавати одразу ж.
Цей пиріг з яблуками належить до перевернутих тортів: він готується під верхньою скоринкою з тіста, а потім перевертається, і ця скоринка стає нижньою.