яблучний пиріг
яблучний пиріг

Пиріг з яблуками (з лимоном і корицею)

    

12 Жовтня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 400 г

Масло вершкове - 100 г

Яйця - 2 шт.

Сметана - 100 г

Цукор - 1 ст. ложка

Сода - 0,5 ч. ложки

Лимон - цедра (за бажання)

Сіль

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука

Цукор

Лимон

Кориця

Directions

1ТІСТО: Насипати борошно горбком, зробити воронку. У неї влити яйця, додати розтоплене масло, сіль, цукор, соду, можна додати натерту цедру лимона, сметану. Швидко замісити тісто або порубати ножем, поставити на 30 хвилин в холодильник.

2НАЧИНКА: Яблука очистити від шкірки та средцевіни, нарізати скибочками або соломкою, покласти в каструлю або сковороду, додати цукор, сік лимона, трохи кориці і, помішуючи, потушкувати, не даючи пригоріти.

3Тісто розкачати шаром в 1 см і вирізати коло, покласти на нього начинку. Краї коржа викласти «кіскою» або «джгутиком», зверху зробити «решітку», змастити яйцем.

4Випікати в духовці.

00:00