Горбуша, фарширована млинцями та смаженими овочами
16 Червня, 2019
100 лучших рецептов блинов и оладий / 100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6-10 порцій
Ingredients
Горбуша - 1 тушка вагою близько 500‑600 г
Риба біла (тріска) - 200‑250 г філе
Яйця - 1 шт.
Желатин - 30 г
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Спеції для риби / (приправа для риби комбінована) - 1 ч. ложка
Сіль
ДЛЯ МЛИНЦІВ:
Молоко або вода - 400 мл
Борошно - 200 г
Яйця - 1 шт.
Олія - 40 мл + для смаження
Цукор - 20 г
Сіль - 1 щіпка
Кріп і/або петрушка - 1 пучок свіжої зелені
Directions
1ТІСТО ДЛЯ МЛИНЦІВ: З'єднати борошно, яйце, тепле молоко, цукор і сіль, додати дрібно посічену зелень.
2Спекти тонкі млинці на розпеченій олії до золотистого кольору.
3Очистити овочі. Нарізати моркву невеликими довгастими скибочками або напівколами, цибулю - дрібними кубиками. Обсмажити на розпеченій олії до м'якості (до прозорості цибулі).
4Очистити горбушу від луски, витягти кістку з ребрами, посипати сіллю, спеціями та желатином.
5Двічі пропустити через м'ясорубку м'якоть білої риби та смажені овочі. Посолити, додати спеції та яйце, ретельно перемішати.
6Викласти на млинці фарш, згорнути трубочками.
7Вкласти млинці з начинкою всередину горбуші, обернути рибу плівкою, за необхідності пов'язати шпагатом. Варити 30 хвилин.
8Остудити під пресом. Поставити в холодильник на 8 годин.
ЧАС: 1,5-2 години + 8 годин застигання