Варення сливове з горіхами (фундук, мигдаль, кеш'ю)
Варення сливове з горіхами (фундук, мигдаль, кеш'ю)

Варення сливове з горіхами (фундук, мигдаль, кеш’ю)

  

10 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 2 л

Ingredients

Сливи великі (добре підійде чорнослив) - 3 кг

Цукор тростинний - 1,5 кг

Фундук смажений без лушпиння - 200 г

Мигдаль смажений без лушпиння - 200 г

Кеш'ю - 200 г

Лимонна кислота - на кінчику ножа

Directions

1Cливи проткнути в декількох місцях голкою або зубочисткою. Зробити надріз гострим ножем по з'єднанню плода та відкрити його. Вийняти кісточку ложкою-нуазеткою або чайною ложкою з гострими краями, намагаючись якомога менше пошкодити плід. У кожну сливу вкласти один з горіхів.

2Засипати фаршировані сливи цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести до кипіння та зняти пінку, перемішуючи дуже акуратно. Вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути під кришкою.

3Знову поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння. Додати лимонну кислоту та кип'ятити на повільному вогні 30 хвилин.

4Розкласти по стерилізованих банках і закрити.

5Дати повністю охолонути та зберігати в темному прохолодному місці.

00:00