Млинці польські з соусом із кураги
Млинці польські з соусом із кураги

Млинці польські з соусом із кураги

    

20 Липня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно - 2,5 склянки

Сметана - 300 г

Яйця - 6 шт.

Родзинки без кісточок - 100 г

Масло топлене для змащування сковороди

Мускатний горіх

Перець чорний мелений

Сіль

Цукрова пудра

ДЛЯ СОУСУ:

Курага - 200 г

Цукор - 0,5 склянки

Вино солодке біле - 100 мл

Вода - 500 мл

Directions

1У глибоку каструлю всипати борошно, влити збиті яйця, додати трохи солі, чорного перцю і натертого мускатного горіха. Потім додати сметану. Все добре розмішати.

2На гарячу сковороду, змащену топленим маслом, налити трохи рідкого тіста і посипати його зверху родзинками. Обсмажити млинці з двох боків.

3Готові млинці згорнути в рулет і посипати цукровою пудрою.

СОУС:

1Курагу промити і залити половиною норми води, варити до м'якості на слабкому вогні.

2Потім протерти крізь сито, додати залишки цукру та води, розмішати, проварити ще 5‑7 хвилин. У готовий соус додати вино.

3Подавати в теплому вигляді з млинцями.

00:00