Пиріг з маком
14 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 40 mins
- Yields: 10-12 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 400 г
Масло вершкове - 200 г
Цукор - 100 г
Яйця - 2 шт.
Лимони - 1 шт. (цедра)
Розпушувач - 1 ч. ложка
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) - 700 г
Цукор - 200 г
Яйця - 2 шт.
Масло вершкове - 100 г
Лимони - 1 шт. (цедра)
Мак - 150 г
Мед - 6 ст. ложок
Родзинки - 50 г
Коньяк - 3 ст. ложки
Directions
1Змішати просіяне з розпушувачем і сіллю борошно разом із цукром, розтерти з вершковим маслом до крихти. Додати яйця, цедру та замісити однорідне тісто. Загорнути його в плівку, помістити в холодильник на 30 хвилин.
2Збити сир (творог) з яйцем, цукром, розтопленим вершковим маслом і цедрою до однорідної пишної маси.
3Залити родзинки коньяком, мак - окропом. Залишити мак на 5 хвилин, злити воду, розмолоти в блендері або кавомолці.
4Змішати родзинки, мак і мед, поставити на вогонь і довести до кипіння. Охолодити. Додати яйце та добре розмішати.
5Розкачати 2/3 тіста і перекласти у форму так, щоб вийшли бортики. Викласти сирну начинку, зверху акуратно розподілити макову. Тонко розкачати тісто, вирізати з нього фігурки. Розкласти їх поверх пирога.
6Випікати при 180°С 40‑50 хвилин.