Коржі макові
Коржі макові

Коржі макові

    

30 Липня, 2019

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)

Ingredients

Борошно пшеничне - 2 склянки

Яйця - 1 шт.

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Цукор - 2 ч. ложки

Сода харчова - 0,5 ч. ложки

ДЛЯ МАКОВОГО МОЛОКА:

Мак - 0,5 склянки

Мед - 0,5 склянки

Вода - 1 склянка

Directions

МАКОВЕ МОЛОКО:

1Промитий мак залити окропом і дати постояти 15 хвилин. Потім воду злити, мак обсушити, щоб в ньому не залишилося води.

2Розтерти мак в ступці, поступово підливаючи дуже маленькими дозами (по 1 ч. ложці) кип'ячену воду.

3У макове молоко влити мед, безперервно помішуючи, і розвести кип'яченою водою.

КОРЖ:

1З борошна, яйця, масла, цукру, соди замісити круте тісто.

2Розкачати його в пласт завтовшки 5 мм, надрізати квадратами, кожен квадрат наколоти виделкою.

3Випекти коржі в духовці.

4Готовий корж остудити, розламати по надрізах на квадрати, залити маковим молоком з медом, добре перемішати і дати просочитися підливою.

00:00