Гнізда з картоплі з грибами та горошком
закуски, страви з грибів Великдень, духовка, святкове
10 Травня, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Картопля - 500 г
Моховики - 400 г
Зелений горошок заморожений - 100 г
Морква - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Яйця - 2 шт.
Пармезан - 50 г
Петрушка - 1 невеликий пучок
Мускатний горіх
Сіль
Перець чорний мелений
Масло вершкове - 40 г
Олія оливкова - 2 ст. ложки для смаження
Directions
1Відварити окремо очищені моркву та картоплю.
2Нарізати моркву кубиками, подрібнити картоплю в блендері до стану пюре.
3Натерти сир на дрібній тертці, відкласти трохи для посипання.
4Додати в картопляне пюре яйця, сир і мускатний горіх. Посолити, поперчити, перемішати. Викласти у формочки, зробити поглиблення.
5Випікати в розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин.
6Почистити гриби, промити в холодній воді, дрібно нарізати. Розігріти суміш оливкової олії та вершкового масла, обсмажувати гриби на помірному вогні 20 хвилин.
7Додати до них горошок, моркву, рубану петрушку та пропущений через прес очищений часник.
8Всипати сіль і перець, перемішати, смажити на помірному вогні 5‑7 хвилин.
9Викласти начинку в гнізда. Посипати сиром.
10Запікати в розігрітій до 180°С духовці 10 хвилин.