Млинці картопляні растворчасті
2 Жовтня, 2016
100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании
- Prep: 4 hrs
- Cook: 40 mins
- Yields: 12 порцій
Ingredients
Картопля - 1,6 кг / 7‑8 шт. середніх / 7‑8 шт.
Борошно пшеничне - 420 г / 2 склянки / 2 склянки
Яйця - 5 шт.
Дріжджі - 35 г / 30 г сухих / 30‑40 г
Молоко - 1 л / 600 мл / 4 склянки
Вершки 20% - 120 мл / 100 г / 0,5 склянки
Масло вершкове - 20 г / 100 г / 20 г
Сіль
Олія для смаження або
Масло топлене
Directions
1Влити в каструлю половину (400 мл) трохи теплого молока (холодне розігріти до 50°С), розмішати в ньому дріжджі, всипати просіяне борошно і замісити тісто. Накривши каструлю рушником, поставити опару в тепле місце на 1,5‑2 години.
2Картоплю очистити, варити в підсоленій воді 20‑25 хвилин до готовності.
3Злити воду, гарячою протерти варену картоплю крізь сито або розім'яти до консистенції пюре, додавши розм'якшене вершкове масло та вершки, добре перемішати.
ВАРІАНТ 1:
1Відокремити жовтки від білків. Збити білки з сіллю в густу піну.
2Коли опара підійде, додати в неї картопляне пюре, перемішати.
3Додати жовтки, перемішати. Додати збиті білки, акуратно перемішати. Додати залишки молока, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
4Випікати млинці звичайним способом - на розпеченій олії з двох боків до золотистого кольору.
5Подавати до столу зі сметаною.
ВАРІАНТ 2:
1Коли опара підійде, додати в неї картопляне пюре, сіль, розтерті яєчні жовтки та збиті білки. Тісто добре перемішати, додати молоко і дати знову підійти.
2Випікати на гарячій сковороді.