Суп картопляний зі щавлем
перші страви лікувальне харчування
12 Вересня, 2017
- 100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
- 250 блюд из картофеля
Ingredients
Щавель - 120 г / 300 г
Картопля - 250 г / 6‑7 шт.
Морква - 30 г / 1 шт.
Петрушка - 10 г кореня / 1 корінь
Цибуля ріпчаста - 20 г / 1 шт.
Цибуля-порей - 20 г (варіант 1)
Маргарин столовий - 20 г (варіант 1)
Олія - 1 ст. ложка (варіант 2)
Бульйон або вода - 750 г /
Спеції (варіант 1)
Сіль
Сметана - за смаком / 4 ст. ложки
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Нарізати кубиками картоплю і коріння, пошаткувати цибулю соломкою, розрізати листя щавлю на 2‑3 частини і спасерувати.
2Опустити в киплячу воду або бульйон картоплю, довести до кипіння, потім додати пасеровані овочі, спеції і варити до готовності.
3За 5 хвилин до закінчення варіння покласти листя щавлю.
4Подати суп зі сметаною.
ВАРІАНТ 2:
1У киплячий м'ясний бульйон покласти нарізані дольками корінь петрушки та картоплю.
2Через 5 хвилин додати спасеровані моркву та цибулю.
3За 10 хвилин до готовності в суп покласти нарізаний щавель і посолити.
4Подавати зі сметаною.
Дієта при гіпотонії (варіант 1)