Повитиця - рулет з горіхами та какао
Повитиця - рулет з горіхами та какао

Повитиця

    , ,

7 Лютого, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 900 г

Ingredients

Дріжджі сухі швидкодіючі - 1,5 ч. ложки

Борошно - 280 г + на підпил

Молоко - 120 мл

Яйця - 1 шт. + 1 жовток для змащування тіста

Масло вершкове - 30 г + для змащування

Цукор - 45 г + для посипання

Сіль - 0,75 ч. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Волоські горіхи мелені - 280 г

Молоко - 60 мл

Масло вершкове - 60 г

Яйця - 1 жовток

Цукор - 120 г

Какао-порошок - 4 ст. ложки

Directions

1Розчинити сухі дріжджі в теплому молоці (близько 60°С), всипати цукор і третину борошна. Залишити на 20 хвилин.

2Додати яйце та розтоплене вершкове масло, всипати сіль і залишки борошна. Замісити тісто, залишити на 40 хвилин.

3НАЧИНКА: Розтопити вершкове масло, додати молоко, цукор, какао-порошок і жовток, всипати волоські горіхи, перемішати.

4Присипати стіл борошном, розкачати тісто в дуже тонкий прямокутний пласт. Акуратно розподілити зверху начинку. Згорнути пласт рулетом по широкій стороні, викласти у змащену маслом форму у вигляді літери U, загорнути кінці наверх. Поставити рулет в тепле місце на 1 годину.

5Змастити жовтком, рясно посипати цукром.

6Випікати в розігрітій до 180°С духовці 1 годину.

00:00