Повитиця
солодка випічка Великдень, духовка, святкове
7 Лютого, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 3 hrs
- Yields: 900 г
Ingredients
Дріжджі сухі швидкодіючі - 1,5 ч. ложки
Борошно - 280 г + на підпил
Молоко - 120 мл
Яйця - 1 шт. + 1 жовток для змащування тіста
Масло вершкове - 30 г + для змащування
Цукор - 45 г + для посипання
Сіль - 0,75 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Волоські горіхи мелені - 280 г
Молоко - 60 мл
Масло вершкове - 60 г
Яйця - 1 жовток
Цукор - 120 г
Какао-порошок - 4 ст. ложки
Directions
1Розчинити сухі дріжджі в теплому молоці (близько 60°С), всипати цукор і третину борошна. Залишити на 20 хвилин.
2Додати яйце та розтоплене вершкове масло, всипати сіль і залишки борошна. Замісити тісто, залишити на 40 хвилин.
3НАЧИНКА: Розтопити вершкове масло, додати молоко, цукор, какао-порошок і жовток, всипати волоські горіхи, перемішати.
4Присипати стіл борошном, розкачати тісто в дуже тонкий прямокутний пласт. Акуратно розподілити зверху начинку. Згорнути пласт рулетом по широкій стороні, викласти у змащену маслом форму у вигляді літери U, загорнути кінці наверх. Поставити рулет в тепле місце на 1 годину.
5Змастити жовтком, рясно посипати цукром.
6Випікати в розігрітій до 180°С духовці 1 годину.