Гарбуз «Все до діла» (гарбузове пюре та декор із гарбуза)
декорування, консервація, овочеві страви духовка, святкове, Хеллоуїн
21 Жовтня, 2019
Школа гастронома 2012 №20 (214) Октябрь - Блюда из тыквы
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 10 порцій (пюре)
Ingredients
Гарбуз - 1 шт. вагою 4 кг
Масло вершкове - 1,5 ст. ложки
Олія - 2 ст. ложки
Сіль
Directions
1Гарбуз вимити, зрізати верхівку завтовшки приблизно 4‑5 см. Щоб надати гарбузу більш святкового вигляду, зрізати верхівку «зубчиками» (не страшно, якщо вони вийдуть різної ширини і висоти - для Хеллоуїна чим «страшніше» гарбуз, тим краще). Вийняти насіння та помістити його в миску.
2Сполоснути гарбуз зсередини і дуже акуратно, намагаючись не пошкодити стінки, зрізати якомога більше м'якоті.
ПЮРЕ:
1Викласти м'якоть на деко, полити олією, накрити фольгою та поставити в розігріту до 190°С духовку на 40‑50 хвилин.
2Вимкнути духовку і дати гарбузу охолонути всередині плити.
3Порціями подрібнити м'якоть за допомогою блендера або в кухонному комбайні. Щоб пюре було ніжнішим, протерти його крізь сито. Додати вершкове масло та сіль за смаком.
4Гарбузове пюре прекрасно зберігається в холодильнику в стерилізованих банках протягом тижня.
5ПЮРЕ ПРО ЗАПАС: Замість вершкового масла використовувати олію, а банки з пюре обов'язково простерилізувати у киплячій воді (10‑15 хвилин) і щільно закрити.
НАСІННЯ:
1Насіння промити від волокон, добре обсушити і обсмажувати на сухій розігрітій сковороді, постійно помішуючи, 8‑10 хвилин.
ДЕКОР ДЛЯ ХЕЛЛОУЇНА:
1Зробити в порожній гарбузової шкірці прорізи у вигляді «очей», «носа» та «рота». В ніч на Хеллоуїн поставити всередину запалену свічку.