Хліб гарбузовий з шоколадом
4 Березня, 2019
Школа гастронома 2014 №18 (260) Быстрые ужины для рабочих дней
Ingredients
Борошно - 1,5 склянки
Цукор - 1 склянка
Гарбуз - 350 г м'якоті
Олія - 125 мл
Яйця - 2 шт.
Шоколад - 50 г
Розпушувач - 1 ч. ложка
Сіль - 0,75 ч. ложки
Кориця мелена - 0,5 ч. ложки
Мускатний горіх мелений - 0,5 ч. ложки
Вода - 80 мл
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Сир вершковий - 120 г
Цукрова пудра - 1 склянка
Молоко - 1 ст. ложка
Directions
1Розігріти духовку до 175°С.
2Нарізати гарбуз невеликими шматочками, викласти на деко та поставити в духовку. Запікати 30‑40 хвилин, до м'якості.
3Потім перекласти в чашу блендера та подрібнити в пюре.
4У великій мисці міксером змішати цукор і олію. По одному додати яйця, кожен раз добре збиваючи.
5В іншій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль, корицю та мускатний горіх.
6По черзі додавати в суміш яєць, цукру та олії борошняну суміш і воду, постійно збиваючи міксером. В кінці додати гарбузове пюре.
7Порубати шоколад і вмішати в тісто.
8Трохи змастити маслом прямокутну форму для кексу розміром 10х25 см. Перекласти тісто у форму та поставити в духовку. Випікати хліб 50‑55 хвилин.
9Повністю остудити хліб на решітці.
10ГЛАЗУР: Змішати вершковий сир і цукрову пудру, потроху підливаючи молоко, доки не вийде консистенція густої сметани.
11Полити хліб глазур'ю.