Торт гарбузовий з чорносливом
25 Січня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 3 hrs 5 mins
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 200 г
Масло вершкове - 120 г
Вода - 4‑5 ст. ложок
Сіль - 0,25 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Гарбуз - 800 г
Чорнослив - 30 шт.
Коньяк - 150 мл
Цукор - 100 г
Цукор коричневий - 150 г
Вода - 200 мл
Вершки 30% - 180 мл
Лимони - 1 шт. (сік)
Яйця - 3 шт.
Кориця - 1 ч. ложка
Directions
1Додати до просіяного з сіллю борошна вершкове масло, розтерти в крихту. Влити крижану воду та замісити тісто. Загорнути у плівку, помістити в холодильник на 30 хвилин.
2Очистити гарбуз від насіння, нарізати шматочками, запікати 40‑60 хвилин при 180°С.
3Зрізати шкірку, подрібнити м'якоть до стану пюре в блендері.
4Додати до гарбузового пюре коричневий цукор, вершки, яйця, корицю і сік лимона. Перемішати до однорідності та розчинення цукру.
5Залити чорнослив коньяком, додати 100 г цукру та воду. Довести до кипіння, варити на середньому вогні 15 хвилин, доки чорнослив не стане м'яким, а рідина не увариться вдвічі.
6Розкачати тісто в тонкий пласт, розподілити по формі. Викласти половину чорносливу та гарбузове пюре.
7Випікати близько 45 хвилин при 180°С, доки начинка не схопиться.
8Остудити пиріг, подавати з рештою чорносливу та сиропом.