Кіш «Лорен»
закуски, пироги французька кухня духовка
19 Березня, 2020
300 рецептов французской кухни
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно просіяне - 300 г
Вода - 20 г
Сода - 10 г
Масло вершкове - 150 г
Яйця - 1 шт.
Сіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Вершки або молоко - 1‑2 ст. ложки
Яйця - 3 шт. або 2 яйця + 4 жовтки
Сало копчене або шинка - 150 г
Сир - 60 г
Перець чорний мелений - 2 щіпки
Сіль
Directions
1Насипати горбком борошно на столі або у великій мисці. Зробити поглиблення, покласти розм'якшене масло, сіль, яйце та 1 ст. ложку води. Все перемішати.
2Тісто скачати в кулю, посипати борошном і залишити на кілька годин (краще навіть готувати тісто напередодні, з вечора).
3Потім тісто розкачати в пласт діаметром 30‑35 см, викласти у змащену форму або сковороду, бажано з товстими стінками і дном, щоб тісто не згоріло. По краях тісто скропити водою і акуратно загнути його надлишки всередину форми, защипуючи пальцем. По дну тісто наколоти виделкою в декількох місцях і покласти зверху тонкі скибочки обсмаженого сала або шинки, на сало покласти скибочки сиру.
4У мисці збити яйця з дуже невеликою кількістю солі та перцю, додати вершки та знову збити.
5Вилити яєчну суміш у форму з тіста і запікати в гарячій духовці 15‑20 хвилин.
6Подавати на стіл прямо з духовки.