Кіш «Лорен»
Кіш «Лорен»

Кіш «Лорен»

  ,     

19 Березня, 2020

300 рецептов французской кухни

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно просіяне - 300 г

Вода - 20 г

Сода - 10 г

Масло вершкове - 150 г

Яйця - 1 шт.

Сіль

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Вершки або молоко - 1‑2 ст. ложки

Яйця - 3 шт. або 2 яйця + 4 жовтки

Сало копчене або шинка - 150 г

Сир - 60 г

Перець чорний мелений - 2 щіпки

Сіль

Directions

1Насипати горбком борошно на столі або у великій мисці. Зробити поглиблення, покласти розм'якшене масло, сіль, яйце та 1 ст. ложку води. Все перемішати.

2Тісто скачати в кулю, посипати борошном і залишити на кілька годин (краще навіть готувати тісто напередодні, з вечора).

3Потім тісто розкачати в пласт діаметром 30‑35 см, викласти у змащену форму або сковороду, бажано з товстими стінками і дном, щоб тісто не згоріло. По краях тісто скропити водою і акуратно загнути його надлишки всередину форми, защипуючи пальцем. По дну тісто наколоти виделкою в декількох місцях і покласти зверху тонкі скибочки обсмаженого сала або шинки, на сало покласти скибочки сиру.

4У мисці збити яйця з дуже невеликою кількістю солі та перцю, додати вершки та знову збити.

5Вилити яєчну суміш у форму з тіста і запікати в гарячій духовці 15‑20 хвилин.

6Подавати на стіл прямо з духовки.

00:00