Цибуля червона з грибною начинкою
закуски, страви з грибів вегетаріанське, духовка
29 Жовтня, 2019
Школа гастронома 2008 №23 (121) Декабрь
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Цибуля червона - 8 шт.
Олія - 2 ст. ложки
Оцет бальзамічний - 1 ст. ложка
Пармезан тертий - 25 г
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Рис арборіо - 150 г
Гриби білі сухі - 25 г
Масло вершкове - 25 г
Бульйон курячий - 200 мл
Вино сухе біле - 75 мл
Петрушка - 3 гілочки
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Цибулини очистити, відрізати верхівки завтовшки 2 см. Помістити цибулю на деко, скропити олією та оцтом, приправити сіллю і перцем, накрити фольгою і поставити в розігріту до 190°С духовку на 1 годину.
НАЧИНКА:
1Гриби залити 0,5 склянки окропу та залишити на 20 хвилин. Відкинути на друшляк (настій зберегти), потім дрібно нарізати.
2Розігріти в сковороді олію, покласти рис і готувати, помішуючи, 2 хвилини.
3Додати гриби, 2 ст. ложки грибного настою, вино та бульйон, довести до кипіння. Накрити і готувати 10 хвилин.
4Зняти рис з вогню, приправити сіллю і перцем. Додати подрібнену петрушку та лимонний сік. Перемішати.
ЦИБУЛЯ З НАЧИНКОЮ:
1З цибулин акуратно вийняти серцевину, залишивши краї завтовшки 0,5 см.
2Наповнити цибулини начинкою, присипати пармезаном і повернути в духовку ще на 15 хвилин.