Печиво пісочне «Олені»
декорування, солодка випічка духовка, Різдво, святкове
12 Квітня, 2019
Better Homes and Gardens Australia 2015 №12 December
- Yields: 12 шт.
Ingredients
ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:
Масло несолоне - 125 г
Цукор (цукрова суміш - sugar mixture) - 1/3 склянки
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
Борошно звичайне - 1,25 склянки
Цукрова пудра для обсипання
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Шоколад молочний - 0,5 склянки + трохи чорного
Карамельки м'ятні
Цукерки Jaffas
Directions
1Нагріти духовку до 160ºC. Застелити 2 дека папером для випічки.
2Покласти в чашу електричного міксера подрібнене та розм'якшене масло, цукор, дрібно натерту цедру лайма та ваніль і збивати 5 хвилин або доки маса не стане легкою і кремовою. Просіяти борошно. Перемішати дерев'яною ложкою доки не вийде однорідне та гладке тісто.
3Розкачати тісто до товщини 5 мм. Виїмкою для печива у формі чоловічка розміром 9,5х7 см вирізати 12 форм, за необхідності розчкачати тісто повторно. Розташувати на деку головами до себе.
4Мізинцем зробити невелике поглиблення на кінчику кожної руки.
5Затиснути кінцівки рук, щоб створити загострені вуха оленів.
6Покласти печиво на деко на відстані 2 см одне від одного. Випікати 15 хвилин або до світло-золотистого кольору.
ДЕКОР:
1Занурити голови у розтоплений молочний шоколад, чайною ложкою, розподілити шоколад. Повернути на деко.
2З м'ятних карамельок зробити очі, з цукерок Jaffas - носи. Відкласти на 30 хвилин або доки шоколад не застигне.
3Видавити темний шоколад на очі, щоб зробити зіниці. Видавити шоколад на ноги-роги та відкласти на 30 хвилин або доки шоколад не застигне.