Різото з чили та м’ятною крихтою
каші та круп'яні страви вегетаріанське
23 Лютого, 2020
BBC Easy Cook 2016 March
- Prep: 5 mins
- Cook: 45 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Олія - 1 ст. ложка + крапелька
Цибуля - 1 шт.
Часник - 3 зубчики
Рис різото - 200 г
Бульйон курячий або овочевий - 1 л
Горошок заморожений - 300 г
Сир твердий в італійському стилі (пекоріно, пармезан або вегетаріанський твердий сир) - 25 г
Лимон - 1 шт. (сік і цедра)
Хліб черствий (найкраще кількаденні залишки) - 2 скибочки
Перець чилі червоний заморожений - 2 шт. (не обов’язково, якщо не подобається занадто гостре)
М’ята - 1 невеликий пучок
Directions
1Нагріти олію у великій каструлі. Додати подрібнену цибулю і готувати 5 хвилин, потім додати подрібнений часник.
2Перемішати з рисом і залишити на 1‑2 хвилини, потім влити гарячий бульйон, потроху за один раз, постійно помішуючи, доки рис майже не звариться і бульйон не поглинеться - це займе близько 20 хвилин.
3Тим часом покласти горошок в друшляк і триматити під струменем гарячої води, доки не розморозиться. Добре злиити воду, покласи в миску і грубо розтерти товкачем.
4Зняти різото з вогню. Додати горошок, тертий сир і лимонний сік. Приправити.
5Натерти хліб на тертушці. На більш дрібній стороні тертушки натерти чилі.
6На сковороді розігріти крапельку олії, додати перець чилі, цедру лимона та крихти і готувати 2 хвилини до хрусткої скоринки.
7Перед подачею додати подрібнену м’яту і посипати різото зверху м’ятною крихтою.