Різото з чили та м'ятною крихтою
Різото з чили та м'ятною крихтою

Різото з чили та м’ятною крихтою

    

23 Лютого, 2020

BBC Easy Cook 2016 March

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Олія - 1 ст. ложка + крапелька

Цибуля - 1 шт.

Часник - 3 зубчики

Рис різото - 200 г

Бульйон курячий або овочевий - 1 л

Горошок заморожений - 300 г

Сир твердий в італійському стилі (пекоріно, пармезан або вегетаріанський твердий сир) - 25 г

Лимон - 1 шт. (сік і цедра)

Хліб черствий (найкраще кількаденні залишки) - 2 скибочки

Перець чилі червоний заморожений - 2 шт. (не обов’язково, якщо не подобається занадто гостре)

М’ята - 1 невеликий пучок

Directions

1Нагріти олію у великій каструлі. Додати подрібнену цибулю і готувати 5 хвилин, потім додати подрібнений часник.

2Перемішати з рисом і залишити на 1‑2 хвилини, потім влити гарячий бульйон, потроху за один раз, постійно помішуючи, доки рис майже не звариться і бульйон не поглинеться - це займе близько 20 хвилин.

3Тим часом покласти горошок в друшляк і триматити під струменем гарячої води, доки не розморозиться. Добре злиити воду, покласи в миску і грубо розтерти товкачем.

4Зняти різото з вогню. Додати горошок, тертий сир і лимонний сік. Приправити.

5Натерти хліб на тертушці. На більш дрібній стороні тертушки натерти чилі.

6На сковороді розігріти крапельку олії, додати перець чилі, цедру лимона та крихти і готувати 2 хвилини до хрусткої скоринки.

7Перед подачею додати подрібнену м’яту і посипати різото зверху м’ятною крихтою.

00:00

Nutrition Facts

Calories747 ккал
Sugar10 г
Total Fat14 г
Saturated Fat4 г