1Підготовленого порося разом з головою та ніжками натерти горілкою з сіллю, щоб шкіра стала жорсткою і хрусткою.
2Укласти порося на деко животом вниз, ніжки підігнути, полити розтопленим маслом і поставити в сильно розігріту духовку. Коли порося зарум'яниться, вогонь зменшити. Довести до готовності, через кожні 10 хвилин поливаючи тушку соком, що виділяється.
3Зварити розсипчасту гречану кашу. Додати в неї обсмажену дрібно нарізану цибулю та рубані круті яйця.
4Розрізати порося уздовж, а потім впоперек. На велике овальне блюдо покласти шар каші, потім порося, з боків обкласти його кашею. Прикрасити яйцями, вареною морквою, зеленню. Замість очей вставити маслини.