Порося смажене з гречаною кашею
Порося смажене з гречаною кашею

Порося смажене з гречаною кашею

    

23 Січня, 2020

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Порося середнє

Горілка - 0,5 склянки

Сіль - 1 ч. ложка

Масло вершкове розтоплене - 0,5 склянки

Каша гречана розсипчаста з цибулею - 5 склянок

Яйця - 5 шт.

Directions

1Підготовленого порося разом з головою та ніжками натерти горілкою з сіллю, щоб шкіра стала жорсткою і хрусткою.

2Укласти порося на деко животом вниз, ніжки підігнути, полити розтопленим маслом і поставити в сильно розігріту духовку. Коли порося зарум'яниться, вогонь зменшити. Довести до готовності, через кожні 10 хвилин поливаючи тушку соком, що виділяється.

3Зварити розсипчасту гречану кашу. Додати в неї обсмажену дрібно нарізану цибулю та рубані круті яйця.

4Розрізати порося уздовж, а потім впоперек. На велике овальне блюдо покласти шар каші, потім порося, з боків обкласти його кашею. Прикрасити яйцями, вареною морквою, зеленню. Замість очей вставити маслини.

00:00