Рулет у листковому тісті з лисичками
випічка, страви з грибів, страви з м'яса духовка
7 Квітня, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Тісто листкове - 250 г
Телятина - 150 г фаршу
Свинина - 200 г фаршу
Шинка варена - 200 г
Лисички свіжоморожені - 250 г
Цибуля - 1 шт. невелика
Кедрові горішки очищені - 50 г
Чорнослив без кісточок - 2 шт.
Курага без кісточок - 2 шт.
Родзинки без кісточок - 50 г
Гірчиця негостра - 1 ст. ложка
Яйця - 1 шт. + 1 жовток для змащування
Борошно на підпил
Цукор - 1 щіпка
Лимон - кілька крапель соку
Сіль
Перець чорний мелений
Олія - 1 ст. ложка
Directions
1Нарізати дрібними кубиками очищені цибулю та гриби, тушкувати в розігрітій олії, помішуючи. Як тільки гриби почнуть присмажуватися, зняти сковороду з вогню, додати сіль, перець, цукор і лимонний сік.
2Змішати 2 види фаршу, вбити яйце. Додати гірчицю, родзинки та нарізані кубиками чорнослив і курагу, всипати горіхи, перемішати. Додати грибну масу, знову перемішати до однорідної консистенції.
3Нарізати шинку дуже тонкими скибочками.
4Розкачати тісто в прямокутний пласт на присипаній борошном поверхні, зрізати частину завширшки близько 3 см, перекласти на пергаментний папір. Вистилати скибочками шинки, викласти на середину начинку, згорнути рулетом. Змастити жовтком, наколоти виделкою. Прикрасити вузькими смужками з тіста, змастити жовтком.
5Випікати при 200°С близько 50 хвилин.