Курка шафранова з сочевицею та апельсином
Курка шафранова з сочевицею та апельсином

Курка шафранова з сочевицею та апельсином

    

13 Лютого, 2020

100 Weight Loss Bowls

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins

Ingredients

Курка - 125 г грудки без шкірки

Олія оливкова - 2 ч. ложки

Шафран - 1 щіпка ниток

Сіль морська

Перець чорний свіжомелений

Квасоля стручкова зелена обрізана - 1 склянка

Харісса - 1 ч. ложка

Цукіні нарізаний - 0,5 склянки

Сочевиця зелена варена - 1 склянка

Апельсини - 1 шт.

М'ята - 1 жменька дрібно нарізаного листя + кілька листочків (необов'язково)

Кріп дрібно нарізаний - 1 жменька

Помідори - 1 шт.

Лайм - долька (необов'язково)

Directions

1Розігріти духовку до 400°F (200°C). Курячу грудку надрізати кілька разів та змішати на деку з 1 ч. ложкою оливкової олії та шафраном, посолити та поперчити. Запікати 20 хвилин або доки при проколюванні гострим ножем не буде виділятися прозора рідина.

2Коли курка достатньо охолоне, нарізати її на діагоналі.

3Тим часом покласти стручкову квасолю у каструлю з окропом. Варити 5 хвилин або доки не стане м'якою, але збереже форму шматочків, а потім злити.

4Перемішати квасолю з харіссою та відставити.

5Нагріти сковороду на сильному вогні. Перемішати у мисці, струшуючи, цукіні з 1 ч. ложкою оливкової олії, покласти на сковорідку та смажити по 2‑3 хвилини з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору, потім зняти зі сковороди.

6Змішати у мисці зелену сочевицю, очищений та розділений сегменти апельсин, листя м'яти та кріп, приправити сіллю та перцем.

7Помідор розрізати навпіл, насіння видалити, м'якоть дрібно нарізати.

8Перекласти суміш зеленої сочевиці у чашу, потім додати шафранову курку, зелену квасолю та цукіні. Покласти помідор, посипати цілим листям м'яти (якщо використовується) та додати лаймову дольку (якщо використовується), щоб вичавити її над чашею.

00:00

Nutrition Facts

Calories381 калорій
Sodium389 мг
Protein40 г
Cholesterol88 мг
Sugar18 г
Total Fat9,5 г
Saturated Fat1,5 г
Total Carbohydrates29 г
Dietary Fiber9,5 г