М'ята - 1 жменька дрібно нарізаного листя + кілька листочків (необов'язково)
Кріп дрібно нарізаний - 1 жменька
Помідори - 1 шт.
Лайм - долька (необов'язково)
Directions
1Розігріти духовку до 400°F (200°C). Курячу грудку надрізати кілька разів та змішати на деку з 1 ч. ложкою оливкової олії та шафраном, посолити та поперчити. Запікати 20 хвилин або доки при проколюванні гострим ножем не буде виділятися прозора рідина.
2Коли курка достатньо охолоне, нарізати її на діагоналі.
3Тим часом покласти стручкову квасолю у каструлю з окропом. Варити 5 хвилин або доки не стане м'якою, але збереже форму шматочків, а потім злити.
4Перемішати квасолю з харіссою та відставити.
5Нагріти сковороду на сильному вогні. Перемішати у мисці, струшуючи, цукіні з 1 ч. ложкою оливкової олії, покласти на сковорідку та смажити по 2‑3 хвилини з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору, потім зняти зі сковороди.
6Змішати у мисці зелену сочевицю, очищений та розділений сегменти апельсин, листя м'яти та кріп, приправити сіллю та перцем.
8Перекласти суміш зеленої сочевиці у чашу, потім додати шафранову курку, зелену квасолю та цукіні. Покласти помідор, посипати цілим листям м'яти (якщо використовується) та додати лаймову дольку (якщо використовується), щоб вичавити її над чашею.