Салат з грушами, беконом і волоськими горіхами
Салат з грушами, беконом і волоськими горіхами

Салат з грушами, беконом і волоськими горіхами

    

17 Квітня, 2019

Школа гастронома 2013 №19 (237) Октябрь - 20 даров осени

  • Cook: 20 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Бекон - 4 тонких скибочки

Суміш салатного листя (корн, рукола, радікіо) - 50 г

Груші стиглі тверді - 2 шт.

Цибуля шалот - 1 шт. маленька

Волоські горіхи - 50 г

Олія оливкова екстра вірджин - 3 ст. ложки

Оцет бальзамічний - 1 ст. ложка

Мед рідкий - 2 ч. ложки

Гірчиця - 1 ч. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Розігріти сковороду на сильному вогні, покласти смужки бекону та смажити з двох боків, доки вони не стануть хрусткими. Бекон можна приготувати і в духовці: викласти його на застелене пергаментом деко та запікати при 200°С. Перекласти бекон на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Поламати на шматочки.

Салат з грушами, беконом і волоськими горіхами

2ЗАПРАВКА: У маленькій мисочці змішати мед, гірчицю, бальзамічний оцет і оливкову олію, посолити та поперчити. Очистити та дрібно нарізати цибулю шалот, додати до заправки.

Салат з грушами, беконом і волоськими горіхами

3Груші розрізати навпіл уздовж, видалити серцевину, нарізати тонкими дольками.

Салат з грушами, беконом і волоськими горіхами

4Обсмажувати горіхи на сухій сковороді 3 хвилини.

5На плоске блюдо викласти салатне листя, полити половиною заправки. Розкласти груші та полити заправкою. Додати в салат горіхи та посипати беконом.

Салат з грушами, беконом і волоськими горіхами

00:00