Салат зі свинячим язиком, волоськими горіхами та печерицями
22 Травня, 2019
Школа кулинара 2015 №9 Апрель
Ingredients
Свинячий язик - 600 г
Печериці - 200‑250 г
Олія - 1 ст. ложка
Гірчиця - 1 ч. ложка
Волоські горіхи рубані - 0,5 склянки
Майонез легкий - 100 мл
Кріп - зелень
Петрушка - зелень
Directions
1Якщо перед приготуванням свинячий язик замочити в холодній воді на 2‑3 години, він вийде ніжнішим, а шкірка легше очиститься.
2Свинячий язик покласти в киплячу воду та варити 1,5-3 години в невеликій каструлі до готовності. У процесі варіння можна додати трохи солі (НЕ ПЕРЕСОЛИТИ!), краще не додавати - тільки спеції та приправи.
3Одразу після варіння зняти з язика шкірку - зручніше робити це під холодною водою. Солити язик після того, як знята шкірка, або вже в тій страві, яка з ним готується.
4Готовий язик нарізати тонкою соломкою.
5Печериці промити в проточній воді, обсушити, нарізати тонкою соломкою й обсмажити в олії до золотистого кольору.
6Дрібно нарізати зелень кропу та петрушки.
7Язик з'єднати з печерицями, зеленню і горіхами та заправити майонезом, змішаним із гірчицею.
8Покласти салат на широке блюдо, прикрасити зеленню петрушки та кропу і подрібненими волоськими горіхами та подавати.