Млинці по-жемайтськи
Млинці по-жемайтськи

Млинці по-жемайтськи

  ,   

25 Січня, 2019

100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 5-6 порцій

Ingredients

Картопля - 1 кг

Яловичина - 150 г

Цибуля - 0,5 шт. середньої

Яйця - 1 шт.

Борошно - 4 ст. ложки

Сухарі панірувальні - 6 ст. ложок

Масло вершкове - 10 г

Олія оливкова - 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Олія для смаження

Directions

1Дві третини картоплі залити холодною водою та варити 20‑25 хвилин.

2Зробити фарш з м'яса за допомогою блендера або м'ясорубки.

3Очистити цибулю, дрібно порубати.

4Розігріти в сковороді оливкову олію, додати вершкове масло, розтопити. Викласти цибулю та пасерувати на середньому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи.

5Додати фарш, посолити, поперчити, перемішати. Обсмажувати 10 хвилин, постійно помішуючи.

6Очистити залишки сирої картоплі, подрібнити блендером в пюре.

7Очистити відварну картоплю, натерти на дрібній тертці.

8Змішати обидва види картоплі. Додати сіль і борошно, потім яйце, перемішати.

9Відокремити шматочок картопляного тіста діаметром 5 см, змочити руки водою, розім'яти тісто в пласт завтовшки 8 мм. Викласти в центр 1 ст. ложку фаршу. Сформувати млинці у формі довгастої котлетки. Обваляти в панірувальних сухарях.

10Смажити на розжареній олії до рум'яної скоринки.

00:00