Млинці по-жемайтськи
млинці, оладки, сирники, страви з м'яса литовська кухня
25 Січня, 2019
100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 5-6 порцій
Ingredients
Картопля - 1 кг
Яловичина - 150 г
Цибуля - 0,5 шт. середньої
Яйця - 1 шт.
Борошно - 4 ст. ложки
Сухарі панірувальні - 6 ст. ложок
Масло вершкове - 10 г
Олія оливкова - 1 ст. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Олія для смаження
Directions
1Дві третини картоплі залити холодною водою та варити 20‑25 хвилин.
2Зробити фарш з м'яса за допомогою блендера або м'ясорубки.
3Очистити цибулю, дрібно порубати.
4Розігріти в сковороді оливкову олію, додати вершкове масло, розтопити. Викласти цибулю та пасерувати на середньому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи.
5Додати фарш, посолити, поперчити, перемішати. Обсмажувати 10 хвилин, постійно помішуючи.
6Очистити залишки сирої картоплі, подрібнити блендером в пюре.
7Очистити відварну картоплю, натерти на дрібній тертці.
8Змішати обидва види картоплі. Додати сіль і борошно, потім яйце, перемішати.
9Відокремити шматочок картопляного тіста діаметром 5 см, змочити руки водою, розім'яти тісто в пласт завтовшки 8 мм. Викласти в центр 1 ст. ложку фаршу. Сформувати млинці у формі довгастої котлетки. Обваляти в панірувальних сухарях.
10Смажити на розжареній олії до рум'яної скоринки.