Соус айолі
Соус айолі

Соус айолі

    

27 Червня, 2020

300 рецептов французской кухни

Ingredients

Часник - 4 великих зубчики

Яйця - 1 жовток

Олія - 0,25 ст. ложки

Сіль дрібного помелу - 1/3 ч. ложки

Лимон - 1 шт. (сік)

Хліб білий черствий (за бажання)

Молоко (за бажання)

Directions

1Відокремити жовток від білка, білок використовувати для інших цілей, жовток вилити в мисочку з круглим дном, додати послідовно сіль, перець і сік лимона. Саме в цей момент почати збивати вінчиком і дуже помалу, майже по краплях, додавати олію, доки соус не почне «схоплюватися» (він почне густішати і побілішає). З цього моменту можна долити олію товстою цівкою.

2У готовий соус додати розтертий часник.

3Можна додати трохи черствого білого хлібу, розмоченого в молоці.

00:00