Сир Чеддер старий подрібнений - 0,5 склянки
Цибуля шалот - 1 шт.
Перець каєнський - 0,25 ч. ложки
Паприка копчена - 0,25 ч. ложки
Горіхи пекан подрібнені та підсмажені - 0,5 склянки
Чатні персиковий або манговий - 0,5 склянки
Directions
1Цибулю шалот натерти на тертушці.
2У мисці збити вершковий сир кімнатної температури до пухнастості. На невеликій швидкості вбити в яйце, добре збити, часто знвмаючи масу зі стінок миски. Додати Чеддер, шалот, каєнський перець і копчену паприку.
3Змішати горіхи пекан з чатні; розмішати половину у сирній суміші.
4Застелити роз’ємну форму діаметорм 22‑23 см (600 мл) пергаментним папером. Викласти сирну масу, зверху розподілити залишки суміші чатні з пеканом.
5Помістити форму у цетр великого шматка фольги; загнути фольгу вгору на сковороду. Помістити у велику каструлю; налити достатньо гарячої води у велику каструлю, щоб форма з фольгою піднялась на 2,5 см.
6Випікати в духовці при 150°С, доки поверхня не втратить блиск, краї не затверднуть, а серединка не буде ще трохи коливатися - приблизно 1 годину 15 хвилин. Виключити духовку. Одразу провести ножем по краям пирога. Дати охолонути в духовці протягом 1 години.
7Вийняти форму з фольгою з води та перенести на стійку; зняти фольгу і дати повністю охолонути - близько 2 годин.
8Подавати з асортиментом крекерів і скибочками багету.
9Можна зберігати під кришкою у холодильнику до 4 днів.