Щі «Багаті»
Щі «Багаті»

Щі «Багаті»

    

17 Березня, 2020

Душевная кухня №1 Русская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Яловичина - 750 г м'якоті

Капуста білокачанна - 750 г

Гриби білі сухі - 4‑5 шт.

Гриби солоні - 0,5 склянки

Морква - 1 шт.

Картопля - 3 шт.

Ріпа - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Селера - 1 корінь + зелень

Петрушка - 1 корінь + зелень

Кріп - 1 ст. ложка нарізаної зелені

Лавровий лист - 3 шт.

Часник - 4‑5 зубчиків

Масло вершкове або топлене - 1 ст. ложка

Сметана - 100 г

Перець чорний - 8 горошин

Сіль

Directions

1Яловичину залити 2,5 л холодної води, додати половину коріння (морква, петрушка, селера) та цибулю, посолити і варити до готовності м'яса. Бульйон процідити, м'ясо нарізати скибочками.

2У глиняний горщик покласти нашатковану капусту, залити її 0,5 л бульйону, додати вершкове масло, накрити кришкою і поставити в помірно нагріту духовку.

3Нашатковані соломкою гриби та нарізану кубиками картоплю викласти в сотейник, залити частиною бульйону і варити майже до готовності.

4Бульйон довести до кипіння, покласти нарізане м'ясо, рубану цибулю, залишки коріння та ріпу, нарізані соломкою, перець, лавровий лист, посолити і довести до кипіння. Потім додати капусту, картоплю і гриби, варити 20 хвилин.

5Готові щі заправити дрібно рубаними кропом і часником і дати настоятися 15 хвилин.

6Перед подачею на стіл заправити щі крупно нарізаними солоними грибами та сметаною.

00:00