Щі «Багаті»
17 Березня, 2020
Душевная кухня №1 Русская кухня (Семь поварят)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Яловичина - 750 г м'якоті
Капуста білокачанна - 750 г
Гриби білі сухі - 4‑5 шт.
Гриби солоні - 0,5 склянки
Морква - 1 шт.
Картопля - 3 шт.
Ріпа - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Селера - 1 корінь + зелень
Петрушка - 1 корінь + зелень
Кріп - 1 ст. ложка нарізаної зелені
Лавровий лист - 3 шт.
Часник - 4‑5 зубчиків
Масло вершкове або топлене - 1 ст. ложка
Сметана - 100 г
Перець чорний - 8 горошин
Сіль
Directions
1Яловичину залити 2,5 л холодної води, додати половину коріння (морква, петрушка, селера) та цибулю, посолити і варити до готовності м'яса. Бульйон процідити, м'ясо нарізати скибочками.
2У глиняний горщик покласти нашатковану капусту, залити її 0,5 л бульйону, додати вершкове масло, накрити кришкою і поставити в помірно нагріту духовку.
3Нашатковані соломкою гриби та нарізану кубиками картоплю викласти в сотейник, залити частиною бульйону і варити майже до готовності.
4Бульйон довести до кипіння, покласти нарізане м'ясо, рубану цибулю, залишки коріння та ріпу, нарізані соломкою, перець, лавровий лист, посолити і довести до кипіння. Потім додати капусту, картоплю і гриби, варити 20 хвилин.
5Готові щі заправити дрібно рубаними кропом і часником і дати настоятися 15 хвилин.
6Перед подачею на стіл заправити щі крупно нарізаними солоними грибами та сметаною.