Салат з морських гребінців з огірковим соусом
Салат з морських гребінців з огірковим соусом

Салат з морських гребінців з огірковим соусом

  ,

26 Травня, 2019

Школа гастронома 2008 №13 (111) Июль

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Морські гребінці свіжі - 6 шт.

Паприка солодка - 1 ст. ложка

Перець каєнський - 0,25 ч. ложки

Зіра - 0,25 ч. ложки

Кориця мелена - 0,25 ч. ложки

Олія оливкова - 2 ст. ложки

Суміш салатного листя - для декору

ДЛЯ СОУСУ:

Огірки - 2 шт. середнього розміру

Йогурт натуральний - 200 мл

М'ята свіжа - 6‑7 листочків

Сіль

Directions

1Огірки нарізати тонкими кружальцями, опустити в сотейник з киплячою водою на 2 хвилини, потім відкинути на друшляк і дати повністю охолонути.

Салат з морських гребінців з огірковим соусом

2СОУС: 2/3 огірків помістити в чашу блендера, додати йогурт, промите листя м'яти. Подрібнити в пюре. Перекласти в миску, посолити, поперчити за смаком, перемішати та поставити в холодильник.

Салат з морських гребінців з огірковим соусом

3Потовкти у ступці паприку, каєнський перець, зіру і корицю з невеликою кількістю солі та чорного перцю.

Салат з морських гребінців з огірковим соусом

4Гребінці ретельно обсушити паперовими серветками та викласти на тарілку. Присипати їх сумішшю приправ, втираючи її пальцями у м'якоть. Додати оливкову олію та перемішати. Посолити, поперчити за смаком і ще раз перемішати.

Салат з морських гребінців з огірковим соусом

5Розжарити сковороду й обсмажити гребінці на сильному вогні, по 1‑2 хвилини з кожного боку. Зняти з вогню і дати постояти 5 хвилин.

6Розкласти по порційних тарілках кружальця огірків, що залишилися, приправити їх сіллю та перцем. Зверху викласти гребінці, прикрасити салатним листям. Окремо подати огірковий соус.

Салат з морських гребінців з огірковим соусом

00:00

Nutrition Facts

Calories388,5 ккал
Protein46,9 г
Total Fat20,6 г
Total Carbohydrates3,8 г