Шіїтаке з імбиром і перцем чилі
23 Січня, 2019
100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr
- Yields: 500 мл
Ingredients
Шіїтаке - 500 г
Лимони - 0,5 шт.
Імбир - шматочок кореня завдовжки 5 см
Цибуля ріпчаста - 200 г
Перець чилі свіжий - 1 стручок
Часник - 3 зубчики
Олія оливкова для смаження
Сіль
Цукор
Directions
1Вимити гриби, розрізати кожен на 4 частини. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.
2Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями, а часник - тонкими скибочками. Розігріти в сковороді трохи оливкової олії, покласти цибулю та часник. Смажити 5 хвилин на помірному вогні.
3Викласти гриби на сковороду, смажити 5 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
4Очистити перець чилі від насіння, нарізати великою соломкою. Очистити корінь імбиру, нарізати тонкими скибочками.
5Додати імбир, перець чилі, сіль і цукор в сковороду. Смажити 5 хвилин на помірному вогні, постійно помішуючи.
6Вичавити сік з 0,5 лимона, додати в сковороду, добре перемішати.
7Розкласти гриби з овочами по стерилізованих банках. Закупорити стерилізованими кришками.
8Стерилізувати закриті банки 10 хвилин на невеликому вогні.
9Зберігати в темному прохолодному місці