Стефанка з пісочного тіста
солодка випічка українська кухня духовка
13 Квітня, 2020
fresco 2014 №5 Осінь
- Cook: 2 hrs
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 600 г
Цукрова пудра - 100 г
Сода - 5 г
Масло - 300 г
Мед - 100 г
Яйця - 2 жовтки
Сіль - 1 дрібка
Вода крижана - 2 ст. ложки
ДЛЯ КРЕМУ:
Цукор - 100 г
Молоко - 1,5 л
Масло - 300 г
Борошно - 2 ст. ложки
Крохмаль - 2 ст. ложки
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Шоколад - 150 г
Вершки жирністю не менше ніж 33% - 150 г
Directions
ТІСТО:
1Холодне масло порубати ножем, борошно просіяти з содою. Руками розтерти масло з борошном на крихти. Додати решту інгредієнтів і швидко замісити тісто.
2Розділити тісто на 4 частини, кожну частину розкачати на притрушеній борошном поверхні і вирізати трафаретом кола або прямокутники по розміру форми.
3Покласти коржі в холодильник на 30 хвилин.
4Духовку попередньо прогріти до 200°С. Коржі наколоти виделкою і випікати кожен 10‑12 хвилин до золотистого кольору.
КРЕМ:
10,5 л молока розмішати з борошном і крохмалем, щоб не було грудочок.
21 л молока змішати з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити в каструлю крохмально-борошняну суміш, весь час помішуючи. Проварити крем до загустіння й охолодити.
3Масло збити в пишну масу, поступово частинами додати заварний крем.
ТОРТ:
1Коржі змастити кремом.
2ГЛАЗУР: Шоколад поламати, вершки скип’ятити, залити ними шоколад і блендером збити до стану емульсії.
3Покрити торт готовою глазур’ю.