Стефанка з пісочного тіста
Стефанка з пісочного тіста

Стефанка з пісочного тіста

      

13 Квітня, 2020

fresco 2014 №5 Осінь

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 600 г

Цукрова пудра - 100 г

Сода - 5 г

Масло - 300 г

Мед - 100 г

Яйця - 2 жовтки

Сіль - 1 дрібка

Вода крижана - 2 ст. ложки

ДЛЯ КРЕМУ:

Цукор - 100 г

Молоко - 1,5 л

Масло - 300 г

Борошно - 2 ст. ложки

Крохмаль - 2 ст. ложки

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Шоколад - 150 г

Вершки жирністю не менше ніж 33% - 150 г

Directions

ТІСТО:

1Холодне масло порубати ножем, борошно просіяти з содою. Руками розтерти масло з борошном на крихти. Додати решту інгредієнтів і швидко замісити тісто.

2Розділити тісто на 4 частини, кожну частину розкачати на притрушеній борошном поверхні і вирізати трафаретом кола або прямокутники по розміру форми.

3Покласти коржі в холодильник на 30 хвилин.

4Духовку попередньо прогріти до 200°С. Коржі наколоти виделкою і випікати кожен 10‑12 хвилин до золотистого кольору.

КРЕМ:

10,5 л молока розмішати з борошном і крохмалем, щоб не було грудочок.

21 л молока змішати з цукром і довести до кипіння. Тонкою цівкою влити в каструлю крохмально-борошняну суміш, весь час помішуючи. Проварити крем до загустіння й охолодити.

3Масло збити в пишну масу, поступово частинами додати заварний крем.

ТОРТ:

1Коржі змастити кремом.

2ГЛАЗУР: Шоколад поламати, вершки скип’ятити, залити ними шоколад і блендером збити до стану емульсії.

3Покрити торт готовою глазур’ю.

00:00