Пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками

Пиріг пісочний з яблуками

    

15 Вересня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука - 500 г

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 3 склянки

Маргарин - 300 г (можна менше)

Цукор - 1 склянка (можна менше)

Яйця - 1 шт.

Сода - 0.5 ч. ложки

Сіль

ДЛЯ КОНФІТЮРУ:

Яблука - 500 г

Цукор - 1 склянка

Вода - 2 ст. ложки

Directions

1КОНФІТЮР: Яблука почистити, дрібно нарізати, додати воду та варити з цукром на повільному вогні під кришкою до перетворення яблук у пюре. В підсумку вийде золотаво-жовта однорідна маса з чудовим ароматом.

2Яблука нарізати тонкими дольками.

3Замісити тісто з борошна, маргарину, цукру та яйця.

4Тісто розкачати завтовшки близько 1 см, можна товстішим шаром, в залежності від сковороди або форми. Зробити невеликі бортики з тіста. Зверху намастити конфітюром, а на нього покласти дольки яблук.

5Випікати в духовці.

6Можна посипати цукровою пудрою. Виходить чудовий розсипчастий пиріг.

00:00