Креветки зі шпинатом
страви з морепродуктів дієтичне харчування, здорове харчування
1 Липня, 2020
100 рецептов при бессоннице. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Креветки сирі очищені (панцири на хвостах залишити) - 500 г
Олія оливкова - 100 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Перець солодкий червоний - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Помідори - 2 шт.
Шпинат - 1,5 пучка
Вино сухе біле - 2 ст. ложки
Лимон - 1 шт. (сік) + скибочки
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Нагріти 2 ст. ложки оливкової олії в каструлі та підрум'янити в ній нарізану кубиками цибулю. Додати нарізаний кубиками червоний солодкий перець, розчавлений часник і нарізані кубиками помідори без шкірки. Смажити 7 хвилин.
2Додати вимитий і крупно нарізаний шпинат, біле вино, лимонний сік, сіль і перець. Закрити кришкою та варити на маленькому вогні 8‑10 хвилин або доки шпинат не стане м'яким.
3Зняти з вогню, перемішати і тримати в теплі.
4Влити залишки олії у велику сковороду. Покласти в гарячу олію креветки й обсмажувати, постійно мішаючи, 3 хвилини.
5Викласти креветки в шпинат, обережно перемішати. Вилити суміш в підігріте блюдо.
6Подавати зі скибочками лимона.