Суміш сіамська
приправи, прянощі, спеції в'єтнамська кухня, тайська кухня
27 Вересня, 2019
Вильям Похлебкин. Все о пряностях (Высокая кухня)
Ingredients
Цибуля шалот - 10 частин
Часник (у порошку) - 1 частина
Фенхель або кріп - 1 частина
Аніс - 1 частина
Бодян - 1 частина
Куркума - 1 частина
Мускатний колір (мацис) або мускатний горіх - 1 частина
Перець чорний - 1 частина
Перець червоний - 2 частини
Петрушка (насіння або лист, терті в порошок) - 0,5 частини
Кардамон - 0,5 частини
Directions
1Цибуля шалот може бути присутньою в суміші як в сухому, так і додаватися туди в свіжому вигляді безпосередньо перед її застосуванням, що робиться найчастіше.
2Додавати суміш у картопляні, м'ясні, рисові страви, а також в тісто, причому обов'язково в поєднанні з цибулею шалот, яку попередньо потомити в олії, а потім в цибулю всипати та ретельно розмішати сіамську суміш. Суміш «діє» лише в трохи підігрітому вигляді, будучи розпорошеною в цибульному соку. Вживати її в сухому вигляді, посипаючи нею готову страву, не можна.
Малопекуча сіамська суміш широко поширена в Таїланді, Камбоджі, Східній та Південій Бірмі, а також в інших країнах Індокитаю (Лаос, В'єтнам).