Суміш сіамська
Суміш сіамська

Суміш сіамська

    ,

27 Вересня, 2019

Вильям Похлебкин. Все о пряностях (Высокая кухня)

Ingredients

Цибуля шалот - 10 частин

Часник (у порошку) - 1 частина

Фенхель або кріп - 1 частина

Аніс - 1 частина

Бодян - 1 частина

Куркума - 1 частина

Мускатний колір (мацис) або мускатний горіх - 1 частина

Перець чорний - 1 частина

Перець червоний - 2 частини

Петрушка (насіння або лист, терті в порошок) - 0,5 частини

Кардамон - 0,5 частини

Directions

1Цибуля шалот може бути присутньою в суміші як в сухому, так і додаватися туди в свіжому вигляді безпосередньо перед її застосуванням, що робиться найчастіше.

2Додавати суміш у картопляні, м'ясні, рисові страви, а також в тісто, причому обов'язково в поєднанні з цибулею шалот, яку попередньо потомити в олії, а потім в цибулю всипати та ретельно розмішати сіамську суміш. Суміш «діє» лише в трохи підігрітому вигляді, будучи розпорошеною в цибульному соку. Вживати її в сухому вигляді, посипаючи нею готову страву, не можна.

Малопекуча сіамська суміш широко поширена в Таїланді, Камбоджі, Східній та Південій Бірмі, а також в інших країнах Індокитаю (Лаос, В'єтнам).

00:00