Яловичина - 2,5 кг «цукровиx» кісточок і пісного м'яса
Кістки - 1,5 кг
Морква - 500 г
Ріпа - 300 г
Цибуля - 1 шт.
Гвоздика - 2 бутона
Селера - 2 гілочки (60 г)
Часник - 1 зубчик
Вода - 7 л
Сіль сіра - 30 г
Directions
1У велику каструлю налити воду, опустити м'ясо та кістки, поставити на сильний вогонь. Довести до кипіння, зняти піну.
2Покласти овочі, селеру, прокіп’ятити, додати цибулину, посолити і залишити варити на слабкому вогні, не допускаючи сильного кипіння, на 5 годин, періодично знімаючи піну.
3Потім вийняти м'ясо, кістки й овочі, які можуть бути використані при приготуванні інших страв.
4Бульйон процідити. Він послужить основою для приготування різних супів.