японські суші
японські суші

Роли з копченим вугром і креветками

    

9 Січня, 2019

Японская кухня

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Рис - 250 г

Оцет для суші - 50 мл

Цукор - 1 ч. ложка

Вугор копчений - 100 г філе

Креветки варені очищені - 100 г

Авокадо - 0,5 шт.

Кунжут - 2 ст. ложки насіння

Лимон - 1 ч. ложка соку

Норі - 2 листи

Імбир маринований

Паста васабі

Соєвий соус

Directions

1Рис промити, залити 400 мл води, варити на середньому вогні під кришкою, доки він не стане в'язким.

2Зняти з вогню, додати оцет, цукор і сіль, перемішати, залишити на 15 хвилин.

3Авокадо очистити, нарізати соломкою, скропити лимонним соком. Філе вугра нарізати шматочками. Листя норі розрізати навпіл.

4Покласти кожну половину листа норі на бамбукову циновку блискучою стороною вниз. Зверху рівним шаром розподілити трохи охолоджений рис, змастити невеликою кількістю васабі, викласти посередині шматочки авокадо, креветки та шматочки вугра. Піднімаючи циновку, згорнути все у вигляді рулету, обваляти в насінні кунжуту. Розрізати кожен рулет впоперек на 6 частин.

5Перекласти роли на тарілку. Окремо подати тонко нарізаний імбир і соєвий соус.

00:00

Nutrition Facts

Calories215 ккал