білий соус з цибулею
білий соус з цибулею

Соус сметанний з цибулею

  

22 Березня, 2018

  • 250 блюд из картофеля
  • Энциклопедия русской и европейской кухни
  • Yields: 400 / 500 г

Ingredients

Борошно пшеничне - 1 ст. ложка / 20 г

Масло вершкове - 1,5 ст. ложки / 40 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт. / 150 г

Сметана - 0,5 склянки / 250 г

Бульйон м'ясний - 1 склянка / 200 г білого

Сіль

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Борошно підсмажити з 1 ст. ложкою олії до золотистого відтінку, розвести гарячим бульйоном, додати сметану і варити на слабкому вогні 5‑10 хвилин.

2Одночасно на сковороді підсмажити дрібно нарізану цибулю з 0,5 ст. ложкою олії.

3Перед закінченням варіння в соус додати цибулю.

4Соус зняти з вогню і посолити.

ВАРІАНТ 2:

1Подрібнену або шатковану ріпчасту цибулю пасерувати на вершковому маслі до готовності.

2У гарячий соус покласти пасеровану цибулю, проварити 5-7 хвилин і додати сметану.

3Подають соус до лангету, рубаних котлет, печінки.

00:00