Соус сметанний з томатом

  

19 Березня, 2018

  • 250 блюд из картофеля
  • Энциклопедия русской и европейской кухни
  • Yields: 500 г

Ingredients

НА М'ЯСНОМУ БУЛЬЙОНІ АБО ОВОЧЕВОМУ ВІДВАРІ:

Борошно - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 2 ст. ложки +

Сметана - 2 склянки

Бульйон м'ясний або відвар овочевий - 2 склянки

Томат-пюре - 0,5 склянки

Сіль

БІЛИЙ М'ЯСНИЙ:

Борошно пшеничне - 25 г

Масло вершкове - 30 г

Сметанa - 200 г

Бульйон м'ясний - 250 г

Томат-пюре - 50 г

Directions

НА М'ЯСНОМУ БУЛЬЙОНІ АБО ОВОЧЕВОМУ ВІДВАРІ:

1Томат-пюре уварити, помішуючи, до половини початкового об'єму.

2СМЕТАННИЙ СОУС: Борошно трохи підсмажити на олії до золотистого відтінку. Розвести гарячим бульйоном, додати сметану та варити на слабкому вогні 5‑10 хвилин. Після закінчення варіння в соус додати сіль, масло та перемішати.

3Перемішати уварений томат зі сметанним соусом.

БІЛИЙ М'ЯСНИЙ:

1Білу гарячу пасеровку поступово розвести гарячим м'ясним бульйоном і, помішуючи, варити 25‑30 хвилин до утворення однорідної маси. У процесі варіння з поверхні знімати жир і піну. Готовий соус процідити, заправити вершковим маслом, додати сметану, сіль, мелений перець, проварити 2‑3 хвилини та процідити.

2Спасерований томат-пюре з'єднати з гарячим сметанним соусом проварити 3‑5 хвилин і процідити.

3Подавати соус із голубцями та тефтелями.

00:00