Млинці на опарі
млинці, оладки, сирники російська кухня
17 Жовтня, 2016
Блины и блинчики (Семь поварят)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
- Prep: 2 hrs
- Cook: 50 mins
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне - 3 склянки / 1 кг
Дріжджі - 40 г
Вода - 2 склянки / 400 мл
Молоко - 4-5 склянок / 1 л
Масло вершкове - 3 ст. ложки / 100 г
Цукор - 2 ст. ложки
Яйця - 2 шт.
Сіль
Олія/ масло вершкове
Directions
1Дріжджі розвести в теплій воді, всипати 500 г (половину) борошна, розмішати до гладкості, накрити серветкою і поставити в тепле місце для бродіння приблизно на 1 годину.
2Коли опара підійде, додати сіль, цукор, яєчні жовтки (жовтки, розтерті з сіллю та цукром), розтоплене вершкове масло та решту борошна. Вимісити тісто до гладкості. Потім розвести тісто теплим молоком, вливаючи його поступово по склянці і кожен раз вимішуючи тісто. Посуд з тістом накрити та поставити в тепле місце для бродіння.
3Коли тісто підніметься, перемішати його, щоб воно осіло, і знову поставити в тепле місце.
4Коли воно підніметься знову, ще раз опустити, додавши в тісто збиті в піну яєчні білки.
5Спекти млинці на розігрітій олії або вершковому маслі. Починати пекти одразу ж після підйому тіста. Хороші млинці виходять, якщо тісто підійшло не менше 2‑3 разів.
6Подавати млинці з маслом або сметаною.