млинці на опарі
млинці на опарі

Млинці на опарі

    

17 Жовтня, 2016

Блины и блинчики (Семь поварят)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

  • Prep: 2 hrs
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 3 склянки / 1 кг

Дріжджі - 40 г

Вода - 2 склянки / 400 мл

Молоко - 4-5 склянок / 1 л

Масло вершкове - 3 ст. ложки / 100 г

Цукор - 2 ст. ложки

Яйця - 2 шт.

Сіль

Олія/ масло вершкове

Directions

1Дріжджі розвести в теплій воді, всипати 500 г (половину) борошна, розмішати до гладкості, накрити серветкою і поставити в тепле місце для бродіння приблизно на 1 годину.

2Коли опара підійде, додати сіль, цукор, яєчні жовтки (жовтки, розтерті з сіллю та цукром), розтоплене вершкове масло та решту борошна. Вимісити тісто до гладкості. Потім розвести тісто теплим молоком, вливаючи його поступово по склянці і кожен раз вимішуючи тісто. Посуд з тістом накрити та поставити в тепле місце для бродіння.

3Коли тісто підніметься, перемішати його, щоб воно осіло, і знову поставити в тепле місце.

4Коли воно підніметься знову, ще раз опустити, додавши в тісто збиті в піну яєчні білки.

5Спекти млинці на розігрітій олії або вершковому маслі. Починати пекти одразу ж після підйому тіста. Хороші млинці виходять, якщо тісто підійшло не менше 2‑3 разів.

6Подавати млинці з маслом або сметаною.

00:00