Антонівка мочена в банках
Антонівка мочена в банках

Антонівка мочена (в банках)

  

20 Березня, 2020

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука антонівка дрібні та середні

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Яблучний сік натуральний - 25‑35%

Вода кип'ячена холодна - 75‑65%

Directions

1ЗАЛИВКА: Змішати натуральний яблучний сік з кип'яченою холодною водою.

2Підготовлені яблука насипати в бутиль з таким розрахунком, щоб відстань між яблуками і жерстяною кришкою було 4‑8 см. Для того, щоб плоди в бутилях були весь час покриті заливальною рідиною, їх зверху притиснути двома хрестоподібно покладеними чистими дерев'яними або пластмасовими прошпаренними скіпами, кінці яких закласти між яблуками та стінками верхноъ частини бутилі.

3Висота шару заливки має бути вище поверхні плодів на 4‑5 см, а відстань між рідиною та кришкою балона 3‑4 см.

4Бутлі закупорити бляшаними лакованим кришками звичайною закаточной машинкою. Для того, щоб оберегти кришки від зриву їх з бутилів як під час бродіння, так і в процесі зберігання, гумові кільця перед закачуванням необхідно вкорочувати на 1‑1,5 см. Гази, що утворюються під час бродіння, виходять поступово, що оберігає бутлі від бомбажа.

У домашніх умовах яблука мочать в скляній тарі ємністю 2, 3 і 10 літрів. При такому способі мочіння продукт виходить значно кращої якості, ніж при мочінні яблук в бочках.

00:00