Фріке та кіноа швидкого приготування - 0,5 склянки суміші
Томатне пюре - 1/3 склянки
Сумах - 1 щіпка
Перець червоний у пластівцях - 1 щіпка
Сир фета, нарізаний кубиками - 0,25 склянки
Лимон - 0,25 шт. (цедра)
Чебрець - кілька листочків
Цибуля червона - 1 шт.
Гранат - 1 ч. ложка насіння
Перець рожевий горошком, подрібнений - 0,5 ч. ложки
Петрушка з плоским листям - кілька листочків (необов'язково)
ДЛЯ КУЛЬОК:
Шпинат - 1 склянка листя
Нут варений - 1 склянка
Зіра мелена - 1 щіпка
Сумах - 1 щіпка
Сіль морська
Перець чорний свіжомелений
Лимон - дольки
Directions
1Розігріти духовку до 400°F (200°C).
2Зварити на пару шпинат, доки він не зів'яне, потім видалити всю зайву воду, віджимаючи його через сито.
3У кухонному комбайні подрібнити нут так, щоб він зберіг текстуру. Додати шпинат, зіру, сумах, сіль та перець, а потім знов розмолоти в імпульсному режимі, доки все не поєднається.
4Сформувати з суміші 8 кульок і разом із лимонними дольками покласти їх на антипригарне деко. Запікати на 15 хвилин або доки кульки не почнуть набувати золотисто-коричневого кольору. Відставити.
5Поки кульки готуються, покласти в каструлю суміш фріке та кіноа, додайте томатне пюре, залити водою та додайте дрібку морської солі. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити кришкою та варити 10 хвилин або до м'якості. Зняти з вогню, перемішати з сумахом, червоним перцем і невеликою кількістю солі та перцю. Відставити.
6Перемішати у мисці, струшуючи, фету, дрібно терту лимонну цедру, чебрець і дрібно нарізану цибулю. Відставити.
7Покласти суміш фріке у чашу, зверху розташувати 4 кульки та лимонні дольки (залишки кульок тримати в герметичному контейнері в холодильнику та використати впродовж 2 днів). Покласти суміш із фети та посипати насінням гранату, рожевим перцем і петрушкою (якщо використовується).