100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Prep: 2 hrs
Cook: 1 hr 15 mins
Yields: 2 л
Ingredients
Апельсини - 2 кг
Цукор - 1,5 кг
Лимони - 1 шт.
Вода - 1 л
Кориця - 1 паличка
Бодян (зірчастий аніс) - 1‑2 зірочки
Directions
1Апельсини нарізати півколами, видаливши кісточки. Скласти в каструлю з товстим дном, залити водою. Накрити тарілкою та поставити вантаж. Залишити при кімнатній температурі на 2 години.
2Вичавити з лимона сік.
3Поставити каструлю з апельсинами на вогонь, довести до кипіння. Додати цукор, сік лимона, корицю, бодян. Варити на маленькому вогні 30 хвилин, постійно помішуючи.
4Дати охолонути при кімнатній температурі.
5Розкласти варення в стерилізовані банки та закрити.