Салат гострий з язиком
Салат гострий з язиком

Салат гострий з язиком

    

30 Травня, 2020

100 лучших рецептов праздничных салатов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs 20 mins
  • Yields: 5 порцій

Ingredients

Яловичий язик - 200 г

Шинка варено-копчена нежирна - 100 г

Перець солодкий маринований - 100 г

Огірки або корнішони мариновані - 100 г

Яйця - 2 шт.

Сіль

Перець чорний мелений

Петрушка

Лавровий лист

Сир твердий (наприклад, російський) - 250 г

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Майонез - 100 г

Сир розсольний (наприклад, бринза або фета) - 50 г

Directions

1Варити яловичий язик 1,5‑2,5 години з додаванням солі, лаврового листа, петрушки. Швидко охолодити, очистити.

2Натерти на дрібній тертушці сир, змішати з невеликою кількістю рубаної петрушки.

3Викласти сир диском завтовшки 2‑3 мм, запікати в духовці при 180‑200°С до розплавлення. Не дати йому закипіти!

4Нарізати соломкою шинку та язик. Так само нарізати маринований перець і огірки.

5Відварити яйця круто (7 хвилин після закипання), швидко охолодити й очистити.

6Натерти яйця на дрібній тертушці.

7ЗАПРАВКА: Змішати м'який сир з майонезом.

8Зібрати салат. На дно викласти сирний диск, на нього - частину салату, за допомогою двох чайних ложок або кондитерського мішка викласти заправку, зверху - ще один сирний диск, салат і т.д.

ЧАС: 20 хвилин + 2 години на варіння язика

00:00