Ingredients
Смородина - 500 г
Цукор - 5 ст. ложок
Вода - 300 мл
Перець гіркий - 0,5 шт.
Паприка - 1 ч. ложка
Коріандр мелений - 1 ч. ложка
Перець духмяний горошком - 1 ч. ложка
Directions
1Повністю дозрілу смородину вимити, з обох боків відірвати «хвостики».
2Ягоди покласти в каструлю, залити водою, додати горошинки духмяного перцю. Варити смородину 15 хвилин, потім перетерти крізь сито. Духмяний перець викинути.
3У смородинове пюре додати цукор. Сіль в гострі ягідні соуси не кладуть, вони мають бути кисло-солодкими. Потрібно тільки правильно підібрати пропорції цукру, щоб не «вбити», а врівноважити природну кислоту ягід.
4Гіркий перець нарізати дрібними кубиками, кинути у смородиновий масу. Додати паприку та коріандр. Соус кип'ятити 15 хвилин, він стане гострим і густим.
5Сухі стерилізовані банки заповнити гарячим смородиновим соусом, закрутити стерильною металевими кришками. Перевертати банку не потрібно, вона остигає в звичайному положенні.
6Смородиновий соус підходить для запеченого і смаженого м'яса - виходить дивовижне поєднання смаків. Він може замінити кетчуп в ковбасній або м'ясний піці. Гострою смородиновою приправою можна поливати млинці, фаршировані м'ясом і грибами. Соус можна намазувати на білий хліб і підсушені грінки. Рибні та овочеві страви з таким соусом не подають.