Веріни зі шпинату та солодкого перцю
Веріни зі шпинату та солодкого перцю

Веріни зі шпинату та солодкого перцю

  ,   ,

9 Квітня, 2019

Школа гастронома 2010 №24 (170) Декабрь

  • Cook: 35 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Шпинат свіжий - 100 г

Перець солодкий жовтий - 3 шт.

Часник - 2 зубчики

Кінза - 2 гілочки

Кріп - 2 гілочки

Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки

Вершки 35% - 2 ст. ложки

Креветки очищені варені - 200 г

Олія оливкова

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Перці вимити, помістити на деко, скропити олією. Поставити в розігріту до 200°С духовку на 15 хвилин.

Веріни зі шпинату та солодкого перцю

2Перекласти перці в пластиковий пакет, щільно зав'язати горловину. Дати охолонути. Потім зняти з перців шкірку, видалити серцевину.

3Поки запікаються перці, шпинат вимити, помістити в суху каструлю та поставити на невеликий вогонь. Як тільки листя почне в'янути, зняти з вогню та добре віджати.

Веріни зі шпинату та солодкого перцю

4Часник очистити і подрібнити. Кінзу та кріп вимити, обсушити і дрібно нарізати.

5Збити в блендері запечені перці, половину часнику та кріп. Перекласти в миску, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку вершків, сіль і перець за смаком. Перемішати.

Веріни зі шпинату та солодкого перцю

6Листя шпинату протерти через дрібне сито. Додати подрібнену кінзу, залишки часнику, крохмаль і вершки. Приправити сіллю та перцем. Перемішати.

Веріни зі шпинату та солодкого перцю

7Розкласти по скляночках пароварки пюре зі шпинату. Зверху акуратно викласти пюре з солодкого перцю. Розподілити по скляночках креветки.

Веріни зі шпинату та солодкого перцю

8Закрити скляночки кришками та готувати на пару 6 хвилин. Перед подачею можна прикрасити зеленню і дольками лимона.

Веріни зі шпинату та солодкого перцю

00:00